fbpx
Sydän joutsenet
Satu Kekäläinen

Satu Kekäläinen

Joutsen Tanssi- Dance of the Swans

Kevät on tullut Littoistenjärvelle ja jäät sulavat nopeasti auringon lämmittäessä. Joutsenet ovat saapuneet takaisin järvelle. Viime viikonloppuna 10.4.2021 olin katselemassa ja kuvaamassa joutsenten kevättouhuja järvellä. Oli upea aurinkoinen ilma räntäsateen jälkeen. Värit järvellä ja taivaalla toivat mieleeni kappaleen Sininen ja valkoinen, joka kuvaa hyvin suomalaista järvimaisemaa. Joutsenten liikkeitä ja tanssia jään päällä seuratessa siirryin hetkeksi niiden taikamaailmaan ja ajattelin kuinka Joutsenlampi baletti on syntynyt.

Tsaikovskin Joutsenlampi baletti on esitetty Suomessa ensimmäisen kerran sata vuotta sitten. Kansallisbaletin oli tarkoitus esittää se tänä keväänä. Kevätkauden 2021 esitykset on kuitenkin peruttu vallitsevan tilanteen vuoksi. Olisi ollut hieno päästä katsomaan tuota balettiesitystä. Olen onnekas, kun pääsin katsomaan ja kuvaamaan luontoon joutsenten tanssia Littoistenjärvelle. Ehkä vielä myöhemmin näen tuon Kansallisbaletin Joutsenlampi esityksen.

Luonto on ihmeitä täynnä. Se rauhoittaa mieltä ja sieltä saa voimia elämän haasteissa, joita joskus tulee jokaisella eteen. Toivottavasti sinulla on mahdollisuus päästä nauttimaan luonnon ihmeistä.

Luonnon taikaa ja aurinkoa kevääseen

Satu Sagastina

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on google
Share on print
Share on email

Vastaa