Äänihoito - Sound Healing

Äänihoito perustuu värähtelyyn. Äänet kulkevat kehon lävitse vaikuttaen nesteisiin, soluihin ja aivoaaltoihin. Äänellä on kyky auttaa kehoa parantumaan stressistä ja kivusta. Kaikella äänellä on oma luonnollinen värähtelytaajuus, jossa se resonoi harmonisesti.  Veden värähtelytaajuus on 432 Hz ja hoidossa käytetään värähtelytaajuudelle 432 Hz viritettyjä kristalliäänimaljoja. Ihminenhän on vettä 60-70%.

Voimaeläimet

Miltä äänihoito tuntuu?

Äänihoidosta olen saanut palautteita siitä kuinka syvärentoutuneita ihmiset ovat olleet hoidon jälkeen. Ja moni on nukkunutkin hoidon jälkeisen yön paremmin. Äänihoito voi mennä myös henkisesti syvälle itseen ja löytää omia henkisiä tukoksia avattaviksi. Äänihoito tuntuu kehossa ja sitä kautta myös mielessä. Äänihoito voi viedä myös meditatiiviseen tilaan missä voi nähdä unenkaltaisia näkyjä.

Mitä ryhmä- äänihoidossa tapahtuu?

Teen äänihoitoja ryhmille. Aluksi etsimme omaa ääntämme ja yhteyttä toisiimme laulamalla harmonisesti vokaalilaulua. Oma ääni on tärkeä työväline matkalla kohti omaa sisäistä viisautta. Oma ääni rentouttaa kehoa, kun kohdistaa äänen itseensä eli intentio oman itsensä rentouttamiseen. Ääntähän on käytetty esimerkiksi lasten rauhoittamiseen ja nukuttamiseen. Vanhempi on hyräillyt lapsen uneen. Ja moni on kuullut myös lapsensa oman unihyminän ennen nukahtamista. Niin voi tehdä myös itselleen.

Jokaisella ihmisellä on oma yksilöllinen äänensä. Joskus oma ääni katoaa elämän tiimellyksessä. Silloin äänihoito omalla äänellä auttaa löytämään oman itsensä äärelle takaisin. Kun löydämme itsemme itsetuntomme vahvistuu.

Yhteisen lauluhetken jälkeen jokainen etsii itselleen sopivan paikan vaikka joogamatolla makoillen. Tyynyistä ja peitoista voi olla apua rentoutuessa.

Sen jälkeen alan soittamaan kristalliäänimaljoja. Käytän myös muita soittimia esimerkiksi koshia, sadekeppiä, rumpua tai jotain muuta. Soitto kestää n. 30 -45 minuuttia. Herättelyyn käytän tiibettiläisiä cymbaleja tai rumpua.

Lopuksi käymme keskustelukierroksen, jos haluaa kertoa jotain äänihoitokokemuksiaan. Palaute auttaa myös itseäni kehittämään äänihoitoani.

Miten minusta tuli äänihoitaja?

Lähdin etsimään kadonnutta ääntäni Michael Schirmerin äänihoitajakoulutukseen syksyllä 2017. Valmistuin äänihoitajaksi kesällä 2018.  Keväällä 2017 minut irtisanottiin audionomin/kuulontutkijan  työstäni, koska olin kadottanut ääneni sisäilmaongelmien myötä. Äänihuuleni halvaantuivat väliaikaisesti sisäilman epäpuhtauksista ja hajusteista.

Alkoi löytöretki oman äänen kautta omaan itseeni. Äänihoitajakoulutuksessa ymmärsin, että olin kadottanut myös oman sisäisen ääneni fyysisen äänenmenetyksen lisäksi. Äänihoitajakoulutus oli syväsukellus omaan itseeni. Tein työtä itseni kanssa ja sulattelin äänihoitajakoulutuksessa kokemaani aikani ja aloin tekemään äänihoitoja.

Toivon, että äänihoitoni auttaa ihmisiä rentoutumaan ja löytämään oman äänensä!

Tervetuloa äänihoitoihin!